Bel onder kantoortijden: 085 - 27 35 8 35, of mail naar: info@lekkage.nl

DrukmeterDe koudere periode staat weer voor de deur. Dat betekent in veel gevallen ook de gezelligheid van lekker de kachel aan en genieten van de warmte. Helaas bemerken wij ook dat dit veelal een periode is waaruit naar voren komt dat er problemen zijn met de cv-ketel. Een van de voorkomende problemen is het met regelmaat bij moeten vullen van de cv-ketel. Veelal betekent dit een lekkage in de leidingen met alle problemen van dien.
Om te voorkomen dat er door de plaatselijke loodgieter direct hak- en breekwerk zal worden verricht is een lekdetectie onderzoek de uitkomst.
Veelal is de lekkage namelijk niet zichtbaar en dus te refereren aan een bepaalde locatie. De loodgieter gaat dan simpelweg deel voor deel controleren en zal tot de conclusie komen dat er een gedeelte vervangen moet worden.
Gevolg, veel hak- en breekwerk, veel schade, hoge materiaal- en arbeidskosten.

CV Lekkage opsporen, zonder hak- en breekwerk?
Middels onze technieken op basis van een traceergasdetectie, thermografie-opnames, en vochtmetingen is het mogelijk de bron van de lekkage exact te lokaliseren. We zullen bij aankomst uw cv-installatie ontdoen van het water dat zich nog in het systeem bevindt. Hierna zullen wij de leidingen door spuiten middels een compressor om ervoor te zorgen dat er geen rest water achterblijft in de leidingen.
Aansluitend zullen wij het systeem vullen met een onschadelijk traceergas. ter hoogte van de bron van de lekkage zal vervolgens het gas naar buiten treden en door ons te meten zijn middels onze meetapparatuur.
Hiermee is dan ook veelal de bron van de lekkage gelokaliseerd en kan er gericht te werk gegaan worden door de installateur.

Hoe zit het nu met een vloerverwarming?
vloerverwarming-thermischGebleken is dat veel gebruikers van vloerverwarming grote angst hebben dat deze door een lekkage getroffen worden. Men denkt veelal dat dan de gehele vloer verwijderd dient te worden om de lekkage op te sporen.
Echter kan ook hierbij de traceergasmethode gebruikt worden. Daarnaast zullen wij deze techniek aanvullen middels thermografie. De thermografiecamera laat namelijk duidelijk de leidingen in de vloer zien. Dit in combinatie met de traceergasmethode zal ertoe leiden dat er gerichte werkzaamheden kunnen geschieden. Een lekkage ter grote van een spijkerpunt is door ons al te lokaliseren. Het gevolg is vaak dat de loodgieter maar een tegel hoeft te verwijderen om herstel mogelijk te maken.

Wel vaak bijvullen maar nergens schade, hoe kan dit?
Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Men moet eens in de zoveel tijd bijvullen, deze ziet simpelweg hoe lang de kraan openstaat om het systeem weer op druk te krijgen maar ziet vervolgens nergens schade? Het water moet toch ergens blijven..
Dat is inderdaad correct, het water blijft ook ergens. Veelal bemerken wij namelijk in dit soort situaties dat het leidingbreuken betreft aan systemen die op de begane grond gelegen zijn. Gevolg is dat een lekkage in een dergelijke positie het water doet uitstromen en vrij naar beneden kan lopen en het onder de woning weg loopt waarop er geen zichtbare schade aanwezig is.

Moet u uw installatie ook met regelmaat bijvullen?
Neem dan eens contact met ons op voor vrijblijvend advies alsmede de mogelijkheden met u te bespreken, op het telefoonnummer 085- 273 58 35.

Uw offerte binnen 4 uur, of bel 085 - 273 58 35

Uw persoonlijke offerte is vrijblijvend. Een van onze experts neemt binnen 4 uur contact met u op.