Lekkage hellend dak

Lekkage hellend dak

Een lekkage hellend dak komt minder vaak voor dan een lekkage van een vlak dak. De meeste belangrijke oorzaak is het feit dat het dak hellend is en hierdoor minder waterlast opvangt bij natte weersomstandigheden. Een vlakdak heeft als eigenschap het water eerst te dragen om deze vervolgens af te voeren daar waar een hellend dak dit direct naar de daarvoor bestemde goten stuurt.
Er zijn echter vele detailleringen in het hellend dak welke afhankelijk van de uitvoering van het dak kunnen leiden tot lekkage. Vaak is het dak ook minder makkelijk toegankelijk dan een vlak dak.

Lekdetectie voor ook het nazien van de detailleringen

Er zijn echter meerdere detailleringen die kunnen leiden tot lekkage als bijvoorbeeld schoorstenen, onderbrekingen als dakkapellen, verholen goten of kilgoten. Ook zijn er daken met bijzondere eigenschappen die gecontroleerd dienen te worden. Een goed voorbeeld van een hellend dak met een bijzondere eigenschap is een “franse kap” ook wel Mansarde kap genoemd.

Tijdens een onderzoek naar de lekkage hellend dak zal middels thermische opnamen bepaald worden waar in de kapconstructie sprake is van meeste afwijkingen. Aansluitend zal een dak worden gecontroleerd op gebreken en zullen overige technieken worden ingezet de exacte oorzaak te achterhalen. Na rapportage met een conclusie en advies kan overgegaan worden tot herstel.

+31852735835