Bel onder kantoortijden: 085 - 27 35 8 35, of mail naar: info@lekkage.nl

Tocht in uw woning? Wij sporen de oorzaak op!

Met de winter in aantocht bemerken wij dat de vraag naar het lokaliseren van toch toeneemt.
Veelal ondervindt men in deze tijd de last van ongewenste koudestromen in de woning.
het blijkt vaak een onmogelijke en frustrerende taak om zelf te vinden waar deze tocht van afkomstig is met als gevolg dat herstel aan deze niet mogelijk is of op de verkeerde plekken wordt gedaan.

DSCN9357Pompe Lekdetectie Nederland B.V. heeft hiervoor dan ook de oplossing middels een BINDT gecertificeerde blowerdoortechniek.
Wij zullen in de deuropening van het vertrek waar de problemen zich voordoen een zeildoek spannen met hierin een computer aangedreven ventilator (blowerdoor).
Door deze afslutiing te creëren is het mogelijk de woning in een boven- of onderdruk te plaatsen.
In het geval van een bovendruk zal de ventilator ervoor zorgen dat lucht de ruimte in geblazen wordt.
omdat deze verder nergens naar buiten kan treden dan door de openingen in de gevel zal de ingeblazen lucht door de “probleempunten” naar buiten geblazen worden.
Om dit effect visueel aan te tonen en de mankementen zo zichtbaar te maken zullen wij de ruimte vullen met een onschadelijk rook.
De rook zal vervolgens aan de buitenzijde door naden en kieren zichtbaar worden waarmee dan ook de mankementen exact aangetoond kunnen worden.

Thermische_afwijking-gevelEen andere methode die we gebruiken is de onderdrukmethode. We zuigen dan de lucht tot een bepaald niveau uit de ruimte door de ventilator om te draaien.
Koudere lucht van buiten zal dan door kieren en naden naar binnen gezogen worden die vervolgens middels een thermografiecamera waarneembaar zijn.
Veelal bemerken we middels deze methode bijvoorbeeld problemen rondom elektra punten. Deze zijn veelal verbonden met een buitenlamp door de mantelbuizen waar de elektra kabel ingebracht is.
Gevolg is dat door luchtdruk op de buitenlamp er koude lucht door de mantelbuizen geblazen zal worden en veelal in de woning een koude luchtstroom creëert.
Ook eventuele niet goed aangebrachte spouwmuurisolatie zal naar voren komen middels de onderdrukmethode.

Heeft u ook last van tochtstromingen in de woning of bemerkt u dat u veel onverklaarbare energieverlies heeft?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie op het telefoonnummer 085-273 58 35.

Uw offerte binnen 4 werkuren